Τσιλμπίρ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Μικρασιάτικη
Serves: 2
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 αυγά
  • ¾ φλ. γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ έως ½ κ.γ. αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρό θέλετε το γιαούρτι
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Αλάτι, τριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες πάπρικα
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το σκόρδο και το αλάτι.
  2. Βάλτε στην άκρη.
  3. Το να ποζάρεις ένα αυγό είναι μια πρόκληση.
  4. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα, κατέστρεψα 4 αυγά πριν μπορέσω να μάθω πώς γίνεται.
  5. Αφού το μάθεις μετά είναι ρουτίνα.
  6. Εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι αρκετά, αντί των ποσέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγανητά αυγά!
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε περίπου ½ λίτρο νερό.
  8. Φέρτε το λίγο πριν βράσει.
  9. Προσθέστε 1 κ.σ. ξύδι από άσπρο κρασί.
  10. Ρίξτε το αυγό σε ένα μικρό μπολάκι.
  11. Με μια κουτάλα, κάντε ένα στρόβιλο στο νερό και στο κέντρο του ρίξτε το αυγό.
  12. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά.
  13. Με την τρυπητή κουτάλα βγάλτε το αυγό.
  14. Πάρτε δύο πιάτα και μοιράστε το γιαούρτι.
  15. Από πάνω τοποθετήστε ένα αυγό ανά πιάτο και ρίξτε 2 κ.σ. βούτυρο.
  16. Προσθέστε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρέζα πάπρικα.
  17. Σερβίρετε ενώ το αυγό είναι ζεστό.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/cilbir-and-spaghetti-with-garlic-scented-yogurt/