Μακαρόνια με Γιαούρτι και Σκόρδο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Γεύμα
Cuisine/ Κουζίνα: Μικρασιάτικη
Serves: 2
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το νερό.
  2. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  4. Σερβίρετε αμέσως.
Πρόκειται για ένα πανεύκολο, σούπερ γρήγορο πιάτο ιδανικό για το καλοκαίρι, επειδή είναι δροσερό λόγω του γιαουρτιού, θέλει ελάχιστο μαγείρεμα και δεν χρειάζεται ψήσιμο ή σοτάρισμα, ενέργειες που αυξάνουν τη θερμοκρασία.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/cilbir-and-spaghetti-with-garlic-scented-yogurt/