Μακαρόνια με Καπνιστό Σολομό
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 ½ κ.σ. ουίσκι
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος με ότι λιπαρά θέλετε
  • ¼ φλ. παρμεζάνα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Κατά προτίμηση να είναι al dente γιατί θα μαγειρευτούν και πάλι, όταν θα τα ρίξετε στη σάλτσα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι.
  4. Προσθέστε το κρασί και ντεγλασάρετε το τηγάνι.
  5. Ρίξτε το ζωμό και το ουίσκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει λίγο.
  7. Προσθέστε το σολομό και αφήστε να σιγοβράσουν για δύο λεπτά.
  8. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
  9. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/smoked-salmon-pasta/