Μακαρόνια με Καπνιστό Σολομό
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 ½ κ.σ. ουίσκι
- 100 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομματάκια
- 1 φλ. Κρέμα γάλακτος με ότι λιπαρά θέλετε
- ¼ φλ. παρμεζάνα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Κατά προτίμηση να είναι al dente γιατί θα μαγειρευτούν και πάλι, όταν θα τα ρίξετε στη σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέστε το κρασί και ντεγλασάρετε το τηγάνι.
- Ρίξτε το ζωμό και το ουίσκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει λίγο.
- Προσθέστε το σολομό και αφήστε να σιγοβράσουν για δύο λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/smoked-salmon-pasta/
3.3.3070