Ψητό Κουνουπίδι με Κύμινο και Σπαγγέτι με Σαλτσα Ταχινιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ έως ½ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 500 γρ. σπαγγέτι
Για τη Σάλτσα Ταχινιού
  • 1 φλ. ταχίνι
  • 6 κ.γ. μέλι
  • 2 έως 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 έως 1 ½ φλ. νερό
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι σε σκόνη.
  3. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και σκορπίστε το κουνουπίδι.
  4. Πασπαλίστε με το ελαιόλαδο για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  5. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  6. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα από ταχίνι συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε το στην άκρη.
  7. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  8. Ρίξτε τη σάλτσα από ταχίνι στα ζεστά ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού.
  9. Σερβίρετε σε χωριστά πιάτα και πάνω τους βάλτε το ψητό κουνουπίδι.
  10. Σκορπίστε λίγο σουσάμι από πάνω.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή ελεύθερη προσαρμογή από το saveur και άλλα ελληνικά περιοδικά
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/roasted-cumin-cauliflower-pasta-with-tahini-sauce/