Ψητό Κουνουπίδι με Κύμινο και Σπαγγέτι με Σαλτσα Ταχινιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ έως ½ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 φλ. ταχίνι
- 6 κ.γ. μέλι
- 2 έως 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 έως 1 ½ φλ. νερό
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250° C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι σε σκόνη.
- Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και σκορπίστε το κουνουπίδι.
- Πασπαλίστε με το ελαιόλαδο για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα από ταχίνι συνδυάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε το στην άκρη.
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Ρίξτε τη σάλτσα από ταχίνι στα ζεστά ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού.
- Σερβίρετε σε χωριστά πιάτα και πάνω τους βάλτε το ψητό κουνουπίδι.
- Σκορπίστε λίγο σουσάμι από πάνω.
Συνταγή ελεύθερη προσαρμογή από το saveur και άλλα ελληνικά περιοδικά
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/roasted-cumin-cauliflower-pasta-with-tahini-sauce/
3.2.2124