Τούρτα Σοκολάτας με Ζαχαρούχο Γάλα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 20 σαβαγιάρ
- ρούμι ή κονιάκ για να βρέξετε τα σαβαγιάρ
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. νερό
- 400 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
- 40 γρ. Βούτυρο
- 1 φλ. σαντιγύ
- Στο μίξερ χρυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- Λειώνουμε τη σοκολάτα σε ένα Μπεν Μαρί.
- Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα σαντιγί και προσθέτουμε το γάλα.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν ένα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ρούμι ή κονιάκ.
- Σε μία φόρμα στρογγυλή περίπου 26 cm βάζουμε τα μισά από τα σαβαγιάρ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο ρούμι ή το κονιάκ.
- Από πάνω τους βάζουμε μισή από την κρέμα σοκολάτας.
- Μια άλλη στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη την κρέμα σοκολάτας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και φτιάχνουμε την γκανάς σοκολάτας ως εξής.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν Μαρί.
- Θερμαίνουμε το γάλα με το νερό και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει και τη ρίχνουμε πάνω από την τούρτα.
- Γαρνίρετε με σαντιγύ ή ότι άλλο θέλετε όπως φρέσκα φρούτα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-torte-with-sweetened-condensed-milk/
3.3.3070