Τούρτα Σοκολάτας με Ζαχαρούχο Γάλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 σαβαγιάρ
  • ρούμι ή κονιάκ για να βρέξετε τα σαβαγιάρ
Για τη Γκανάς
  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. νερό
  • 400 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 1 φλ. σαντιγύ
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ χρυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  2. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε ένα Μπεν Μαρί.
  3. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα σαντιγί και προσθέτουμε το γάλα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν ένα.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρούμι ή κονιάκ.
  6. Σε μία φόρμα στρογγυλή περίπου 26 cm βάζουμε τα μισά από τα σαβαγιάρ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο ρούμι ή το κονιάκ.
  7. Από πάνω τους βάζουμε μισή από την κρέμα σοκολάτας.
  8. Μια άλλη στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη την κρέμα σοκολάτας.
  9. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και φτιάχνουμε την γκανάς σοκολάτας ως εξής.
Για τη Γκανάς
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν Μαρί.
  2. Θερμαίνουμε το γάλα με το νερό και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει και τη ρίχνουμε πάνω από την τούρτα.
  5. Γαρνίρετε με σαντιγύ ή ότι άλλο θέλετε όπως φρέσκα φρούτα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chocolate-torte-with-sweetened-condensed-milk/