Μακαρονάδα με Χτένια και Μηλίτη
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 800 γρ. χτένια
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 330 γρ. μηλίτη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 15%
  • 2 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κιμά
  • Αλάτι και πιπέρι (έβαλα 2 κ.γ. αλάτι)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χτένια και τις γαρίδες σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.
  3. Αφαιρέστε και βάλτε στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 3 λεπτά.
  5. Ρίξτε το μηλίτη και ξύστε με μία σπατουλίτσα το τηγάνι να καθαρίσει.
  6. Βράστε για ένα λεπτό και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και όλα τα άλλα βότανα.
  8. Αφήστε να σιγοβράσουν ενώ προετοιμάζετε τα μήλα.
  9. Πάρτε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε τα μήλα, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ½ φλιτζάνι νερό.
  10. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσουν.
  11. Αν χρειάζεται περισσότερο νερό, προσθέστε ¼ της κούπας.
  12. Μόλις όλα τα υγρά εξατμιστούν και τα μήλα είναι έτοιμα ρίξτε τα στο τηγάνι με την κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά.
  13. Περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος ρίξτε τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθούν.
  14. Εάν η κρέμα είναι υδαρής, προσθέστε 1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα κ.γ. νερό. Αν πάλι είναι πολύ σφιχτή βάλτε ½ φλ. νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια.
  15. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και είτε ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατέψτε ή σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα και πάνω από αυτή, προσθέστε τα χτένια και τη σάλτσα. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι εξαιρετικά νόστιμο!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pan-seared-scallops-with-apple-cider-cream/