Βάφλες με Προζύμι και Μέλι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 241 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 28 γρ. ζάχαρη
- 400 ml ελληνικό γιαούρτι
- ¼ φλ. γάλα
- 241 γρ. προζύμι
- Όλο το προζύμι
- 2 μεγάλα αυγά
- 50 γρ. φυτικό λάδι είτε λειωμένο βούτυρο
- ¼ φλ. γάλα
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- Ανακατέψτε το προζύμι και αφαιρέστε το 1 φλιτζάνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το 1 φλιτζάνι προζύμι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το γάλα.
- Καλύψτε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου όλο το βράδυ.
- Την επόμενη μέρα σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα το λάδι ή το βούτυρο.
- Ρίξτε τα στο προζύμι.
- Προσθέστε το αλάτι και τη σόδα.
- Το μίγμα θα εμφανίσει φουσκαλίτσες.
- Ρίξτε μια ποσότητα του μίγματος στη συσκευή για βάφλες, και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Σερβίρετε τις βάφλες αμέσως, για να είναι τραγανές.
- Αν δεν έχετε συσκευή για βάφλες μπορείτε να φτιάξετε με το μίγμα τηγανίτες.
- Γίνονται εξίσου νόστιμες.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-waffles-with-honey/
3.2.2124