Τάρτα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Τυρί Κρέμα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τη ζύμη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ⅔ κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, κρύο και κομμένο σε τετράγωνα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι από κρασί
Για την Γέμιση
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λευκό ρούμι
  • 6 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. ιταλικά βότανα
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Ζύμη Τάρτας
  1. Την προηγούμενη ημέρα ή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ψήσετε την τάρτα, φτιάξτε τη ζύμη.
  2. Στο μίξερ σας, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά.
  3. Προσθέστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και χτυπήστε ελαφρά ώστε να γίνει σαν θρύψαλα.
  4. Προσθέστε το αυγό, λίγο χτυπημένο και ανακατέψτε και πάλι ελαφρά.
  5. Προσθέστε το νερό και το ξύδι και ανακατέψτε μόνο μέχρι να αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω από το κάπα.
  6. Πάρτε μια μεμβράνη και τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά.
  7. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί μέχρι τη χρήση.
Για την Γέμιση
  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τη ζάχαρη και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προς το τέλος, ρίξτε το ρούμι και βάλτε φωτιά για να φλαμπαριστούν (μπορείτε να προσθέσετε το ρούμι και απλά αφήστε το να εξατμιστεί αν δεν αισθάνεστε άνετα με τη φωτιά).
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε στην άκρη.
  5. Είτε στο ίδιο τηγάνι είτε σε άλλο βάλτε τις άλλες 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο και πάλι σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέστε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε στην άκρη.
  8. Όσο σοτάρονται τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, μπορείτε να κάνετε την ετοιμασία του τυριού κρέμας.
  9. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα βότανα και το σκόρδο σε σκόνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκελίδα σκόρδο, αν δεν θέλετε ή δεν έχετε σκόνη σκόρδου).
Συναρμολόγηση
  1. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά.
  2. Πάρτε μια ταρτιέρα με διάμετρο 25cm και ύψος πλαινών 4cm με 5 cm και βουτυρώστε τη.
  3. Με τον πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο που θα έχει διάμετρο περίπου 30 έως 32 cm.
  4. Τοποθετήστε τη ζύμη στην ταρτιέρα και τακτοποιήστε τη.
  5. Απλώστε το τυρί κρέμα και από πάνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  6. Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  8. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, ή έως ότου ψηθεί η ζύμη της τάρτας.
  9. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.
  10. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/caramelized-onions-peppers-and-cream-cheese-tart/