Τούρτα Μαύρης Σοκολάτας με Γέμιση Ζελέ Φράουλας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
Για το Ζελέ
  • Από ένα πακέτο που περιέχει δύο φακέλους των 100 γραμμαρίων, χρησιμοποίησα τον ένα φάκελο που διέλυσα σε ζεστό νερό 200 γρ. και πρόσθεσα και άλλα 100 γρ. κρύο νερό. Από αυτό το διάλυμα, χρησιμοποίησα την μισή ποσότητα για την τούρτα. Το υπόλοιπο το έβαλα σε ένα μπολ και το φάγαμε όπως ήταν.
Για τη Γέμιση
  • 400 γρ. σοκολάτα με 50% κακάο
  • 240 γρ. γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
Για την Κάλυψη
  • 300 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ένα παντεσπάνι με διάμετρο 24cm και πάχος περίπου 1,5 cm.
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Ζελέ
  1. Βάλτε το ζελέ σε ένα στρογγυλο ταψί ή μπολ με διάμετρο 4 cm. λιγότερη από τη διάμετρο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε (στην περίπτωσή μου δεδομένου ότι χρησιμοποίησα ένα ταψί των 24 cm. το ταψάκι που χρησιμοποίησα για το ζελέ ήταν 20 cm.) για την τούρτα και τοποθετήστε το στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακόμη και δύο ημέρες πριν από την ημέρα που θα το σερβίρετε.
Για τη Γέμιση
  1. Βράστε το γάλα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
  3. Ανακατέψτε να λιώσει η σοκολάτα τελείως και βάλτε στην άκρη.
  4. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να έχει την υφή του γιαουρτιού.
  5. Σιγά-σιγά, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  6. Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο.
  7. Πάρτε ένα ταψάκι με διάμετρο 24cm.
  8. Τοποθετήστε το παντεσπάνι στον πάτο.
  9. Ρίξτε τη μισή γκανάς και απλώστε σε ένα ομοιόμορφο χρώμα.
  10. Βγάλτε το ζελέ από την κατάψυξη και από το ταψάκι του και τοποθετήστε το στο κέντρο του ταψιού και πάνω από τη γκανάς αφήνοντας ίση απόσταση από τα πλαινά του ταψιού.
  11. Καλύψτε με την υπόλοιπη γκανάς και απλώστε με μια σπάτουλα να ισιώσει από πάνω.
  12. Τοποθετήστε στην κατάψυξη καλυμμένο με μια μεμβράνη.
Για την Κάλυψη
  1. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα γυάλινο μπολ να λιώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη.
  3. Βάλτε ένα χαρτί ψησίματος στον πάγκο που θα δουλέψετε.
  4. Από πάνω βάλτε μια σχάρα.
  5. Πάρτε την τούρτα και τοποθετήστε τη στη σχάρα.
  6. Ρίξτε τη γκανάς έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τις πλευρές της τούρτας.
  7. Με μια σπάτουλα απλώστε έτσι ώστε να γίνει ένα λείο στρώμα από πάνω.
  8. Αν σας αρέσει μπορείτε να διακοσμήσετε με σοκολάτα γάλακτος και τριμμένο μπισκότο.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/dark-chocolate-torte-with-strawberry-jell/