Ραβιόλια Σφολιάτας Γεμιστά με Κολοκύθα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Ραβιόλια
  • 3 φύλλα σφολιάτας ή 30 σφολιατάκια στρογγυλά
  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια
  • 6 κ.σ. Parmigiano Reggiano
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη Σάλτσα
  • 1 ½ φλ. ζωμό βοδινού
  • ½ φλ. κρασί Μαρσάλα ή κάποιο άλλο γλυκό όπως Σάμου ή Μοσχάτο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο φασκόμηλο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • ½ φλ. γάλα εβαπορέ
  • ¼ φλ. Parmigiano Reggiano
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Για την Γέμιση
  1. Είτε ψήστε στο φούρνο ή βράστε την κολοκύθα, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Λιώστε τη σε ένα μπολ και προσθέστε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο.
  3. Βάλτε στην άκρη.
Για τα Ζυμαρικά
  1. Πάρτε ένα φύλλο σφολιάτας και βάλτε το σε αλευρωμένο πάγκο.
  2. Με το πλάστη ανοίξτε το ώστε να λεπτύνει λίγο περισσότερο από ό, τι είναι ήδη.
  3. Βάλτε την κοντή πλευρά προς το μέρος σας και κόψτε σε λωρίδες των 8 cm.
  4. Σε κάθε λωρίδα τοποθετήστε 5 κουταλάκια του γλυκού πουρέ κολοκύθας αφήνοντας απόσταση περίπου 2 cm. μεταξύ τους.
  5. Καλύψτε με την άλλη λωρίδα σφολιάτας, και σφραγίστε γύρω γύρω από τον πουρέ.
  6. Κόψτε με ένα καλούπι για κουλουράκια ή με ένα μαχαίρι και σφραγίστε πάλι καλά γύρω γύρω για να είναι σίγουρο ότι κατά τη διάρκεια του βρασίματος δεν θα βγει έξω η γέμιση.
  7. Βάλτε τα σε ένα αλευρωμένο ταψί και αλευρώστε και πάλι έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  8. Τα περισσεύματα της ζύμης είτε τα ξανανοίγετε σε φύλλο και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία ή τα βράζετε έτσι όπως είναι. Στην Αμερική τα λένε malfatti δηλαδή κακοφτιαγμένα. Αν τα περιχύσετε με λίγη από τη σάλτσα είναι σούπερ.
  9. Συνεχίστε έως ότου όλη η κολοκύθα χρησιμοποιηθεί.
  10. Αν χρησιμοποιήσετε σφολιατάκια, βάλτε πάλι ένα κουταλάκι του γλυκού κολοκύθας και κλείστε γύρω γύρω όπως κάνετε τα τυροπιτάκια.
  11. Βάλτε στην άκρη και κάντε τη σάλτσα.
Για τη Σάλτσα
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ζωμό το φασκόμηλο και θυμάρι και βράστε.
  2. Βράστε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα δύο κλωνάρια.
  3. Προσθέστε την κρέμα, το γάλα εβαπορέ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το κρασί Marsala και αφήστε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά.
  6. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι το τυρί να διαλυθεί εντελώς.
  7. Βράστε τα ζυμαρικά για περίπου 3 έως 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα.
  8. Καλύψτε τα ραβιόλια με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/squash-stuffed-ravioli-made-with-puff-pastry/