Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα και Χυμό Πορτοκαλιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνές
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 σκόρδα λιωμένα
  • 350 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα.
  2. Ρίξτε το χυμό από το πορτοκάλι ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
  3. Βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Εν τω μεταξύ, μουλιάστε τα δαμάσκηνα στο κρασί.
  5. Ρίξτε τα δαμάσκηνα και το κρασί στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για άλλα 15 έως 20 λεπτά.
  6. Αν η σάλτσα είναι αραιή, δέστε τη με 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  7. Σερβίρετε με ρύζι, όπως ή με ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-prunes-and-orange-juice/