Μελόπιτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό μυζήθρα μαλακή
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προσθέστε το τυρί, το μέλι και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ σας και ανακατέψτε με το σύρμα.
  2. Προσθέστε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα αυγά ένα-ένα.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να αναμιγνύετε.
  4. Πάρτε ένα τετράγωνο ταψί 30 cm X 23cm, βουτυρώστε το και αλευρώστε το πολύ καλά.
  5. Πάρτε ένα κόσκινο και περάστε το μείγμα μέσα από αυτό.
  6. Με αυτόν τον τρόπο τα μικρά κομμάτια του τυριού πολτοποιούνται και το μείγμα γίνεται λείο και βελούδινο.
  7. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 έως 50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
  8. Ρίξτε λίγη κανέλα και λίγο μέλι από πάνω και σερβίρετε!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/melopita-honey-pie/