Κρέπες Ολικής Άλεσης Γεμιστές με Κοτόπουλο Αυγολέμονο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κύρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 αυγά
- 3 φλ. γάλα
- Βούτυρο για το τηγάνι στο οποίο θα κάνουμε τις κρέπες
- 1,2 κιλά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- ½ φλ. ζωμό κότας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 έως 3 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλ. γάλα
- ⅓ φλ. νερό
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 φλ. ζουμί από το κοτόπουλο
- 2 λεμόνια, το χυμό τους
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- Πρώτα κάνουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
- Ρίξτε και το κοτόπουλο και συνεχίστε να σοτάρετε.
- Αλατοπιπερώστε.
- Ρίξτε το ζωμό και τον άνηθο.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για μισή ώρα.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και το νερό και βράστε.
- Ρίξτε το ένα φλιτζάνι ζωμό από το κοτόπουλο, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέστε τα αυγά και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αβγολέμονο στο κοτόπουλο.
- Μην το ανακατέψετε, απλά μετακινήστε την κατσαρόλα έτσι ώστε το αυγολέμονο να καλύψει όλο το κοτόπουλο.
- Κλείστε τη φωτιά.
- Είτε σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το αλάτι και είναι έτοιμο.
- Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 cm και βουτυρώστε το.
- Ρίξτε περίπου ¼ έως ⅓ φλ. Από το μίγμα και μετακινήστε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες.
- Ψήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα από την άλλη.
- Ψήστε για άλλο ένα λεπτό και είναι έτοιμη.
- Συνεχίστε έως ότου να τελειώσει το μίγμα.
- Το μίγμα κάνει για περίπου 12 κρέπες.
- Πάρτε μια κρέπα και διπλώστε την στα δύο και στη συνέχεια και πάλι στα δύο.
- Σε μία από τις δύο τσέπες προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κοτόπουλου και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/whole-wheat-pockets-stuffed-with-chicken-avgolemono/
3.2.2124