Κρέπες Ολικής Άλεσης Γεμιστές με Κοτόπουλο Αυγολέμονο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κύρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τις Κρέπες
  • 2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 αυγά
  • 3 φλ. γάλα
  • Βούτυρο για το τηγάνι στο οποίο θα κάνουμε τις κρέπες
Για τη Γέμιση Κοτόπουλου
  • 1,2 κιλά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 έως 3 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για το Αυγολέμονο
  • 1 φλ. γάλα
  • ⅓ φλ. νερό
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλ. ζουμί από το κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Γέμιση Κοτόπουλου
  1. Πρώτα κάνουμε το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
  3. Ρίξτε και το κοτόπουλο και συνεχίστε να σοτάρετε.
  4. Αλατοπιπερώστε.
  5. Ρίξτε το ζωμό και τον άνηθο.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για μισή ώρα.
Για το Αυγολέμονο
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και το νερό και βράστε.
  2. Ρίξτε το ένα φλιτζάνι ζωμό από το κοτόπουλο, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αβγολέμονο στο κοτόπουλο.
  7. Μην το ανακατέψετε, απλά μετακινήστε την κατσαρόλα έτσι ώστε το αυγολέμονο να καλύψει όλο το κοτόπουλο.
  8. Κλείστε τη φωτιά.
Για τις Κρέπες
  1. Είτε σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Προσθέστε το αλάτι και είναι έτοιμο.
  3. Πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 cm και βουτυρώστε το.
  4. Ρίξτε περίπου ¼ έως ⅓ φλ. Από το μίγμα και μετακινήστε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί μέχρι τις άκρες.
  5. Ψήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα από την άλλη.
  6. Ψήστε για άλλο ένα λεπτό και είναι έτοιμη.
  7. Συνεχίστε έως ότου να τελειώσει το μίγμα.
  8. Το μίγμα κάνει για περίπου 12 κρέπες.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε μια κρέπα και διπλώστε την στα δύο και στη συνέχεια και πάλι στα δύο.
  2. Σε μία από τις δύο τσέπες προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κοτόπουλου και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/whole-wheat-pockets-stuffed-with-chicken-avgolemono/