Εύκολη και Γρήγορη Τυρόπιτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 2 λίτρα γάλα φρέσκο
- 5-5,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 550 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 φλ. τυρί ρεγκάτο ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 2 αυγά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ ξερό βασιλικό
- ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
- 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1,5 έως 2 κ.σ. αλάτι
- Πιπέρι
- Προθερμένετε το φούρνο στους 200° C.
- Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε μέχρι τα πάντα να ενσωματωθούν.
- Από το αλεύρι ρίξτε τα πρώτα 5 φλυτζάνια και αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και το άλλο ½ φλιτζάνι.
- Κανονικά αυτό το μίγμα, πριν προσθέσετε το τυρί, πρέπει να έχει την υφή του χυλού που φτιάχνουμε τις τηγανίτες.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί περίπου 30 cm X 40 cm.
- Ψήστε για περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα ή έως ότου κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσό χρώμα και σταθεροποιηθεί το εσωτερικό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/no-phylo-feta-cheese-pie/
3.2.2124