Εύκολη και Γρήγορη Τυρόπιτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 5-5,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 550 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. τυρί ρεγκάτο ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ ξερό βασιλικό
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 2 κ.σ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 έως 2 κ.σ. αλάτι
  • Πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε μέχρι τα πάντα να ενσωματωθούν.
  3. Από το αλεύρι ρίξτε τα πρώτα 5 φλυτζάνια και αν το μίγμα είναι ακόμα υδαρές προσθέστε και το άλλο ½ φλιτζάνι.
  4. Κανονικά αυτό το μίγμα, πριν προσθέσετε το τυρί, πρέπει να έχει την υφή του χυλού που φτιάχνουμε τις τηγανίτες.
  5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί περίπου 30 cm X 40 cm.
  6. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά έως μία ώρα ή έως ότου κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσό χρώμα και σταθεροποιηθεί το εσωτερικό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/no-phylo-feta-cheese-pie/