Γαλλική Κρεμμυδόσουπα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρώτο Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 5 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1,5 λίτρο μοσχαρίσιο ζωμό
  • 1 φλ. ξηρό άσπρο κρασί
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή μπράντυ
  • Αλάτι και πιπέρι
Για το Ψωμί στην Κορυφή
  • 5 φέτες ψωμί
  • Κίτρινο τυρί τριμμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
  3. Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνετε να σιγοβράσουν για μια ώρα να καραμελώσουν.
  4. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια/υψηλή και σβήσετε με το κρασί.
  5. Αφήστε το να εξατμιστεί μέχρι να μείνει το μισό.
  6. Ρίξτε το ζωμό, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά.
  7. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  8. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε το κονιάκ ή το μπράντυ.
Για το Ψωμί στην Κορυφή
  1. Ανάψτε το γκριλ.
  2. Πάρτε μια φέτα ψωμί και απλώστε τυρί τριμμένο.
  3. Κάνετε το ίδιο για όλες τις φέτες.
  4. Τοποθετήστε τα κάτω από το γκριλ και ψήστε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  5. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΕΩΣ 4 ΛΕΠΤΑ MAX ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ.
  6. Σερβίρετε σε μπολ με μια φέτα ψωμί να επιπλέει πάνω από τη σούπα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/french-onion-soup/