Μους Ελληνικού Καφέ με Ρολλάκια από Λουκούμι
 
 
Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι pastry chef στο Hyatt Regency Hotel στη Θεσσαλονίκη! Τον γνώρισα στα γυρίσματα του chef στον αέρα και μου υποσχέθηκε μια συνταγή για του Βαλεντίνου! Από τους νέους, ταλαντούχους σεφ!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μους
  • 350 γρ. σοκολάτα jivara valrhona
  • 250 γρ. γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. κόκκους ελληνικού καφέ
Για τα Ρολλάκια από Λουκούμι
  • 4 τεμ. λουκούμι τριαντάφυλλο
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 20 γρ. βούτυρο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μους
  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα με τους κόκκους καφέ.
  3. Στραγγίζουμε και πετάμε τους κόκκους.
  4. Το ενσωματώνουμε στη σοκολάτα μόλις φτάσει στους 38°C σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαν γιαούρτι και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να το σερβίρουμε.
Για τα Ρολλάκια από Λουκούμι
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το φύλλο κρούστας ,το κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τοποθετούμε τα λουκούμια ,τυλίγουμε.
  2. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Tip: Aν θέλουμε για την παρουσίαση μας να έχουμε φουσκάλες στο μους, χτυπάμε λίγο στο μπίμερ και συμπληρώνουμε από πάνω
  4. Καλή Επιτυχία !!
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή και φωτογραφίες από τον Αλέξανδρο Αλεξίου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/greek-coffee-mousse-with-loukoumi-rolls/