Σοκολατόπιτα με Cointreau
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο
- 110 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κακάο
- 2 κ.σ. Cointreau
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο/μαργαρίνη σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Αν θέλετε να λιώσει σοκολάτα ή σοκολάτα/βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε υψηλή θερμοκρασία ψήστε για 30 δευτερόλεπτα.
- Βγάλτε από το φούρνο, ανακατέψτε λίγο και πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δεύτερα.
- Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία έως ότου λιώσει η σοκολάτα.
- Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να καεί.
- Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.
- Στο μίξερ ανακατέψτε τα αυγά με την ζάχαρη για πέντε λεπτά.
- Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να αναμειγνύετε.
- Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο, αφού τα έχετε κοσκινίσει και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το Cointreau και το εκχύλισμα ποσρτοκαλιού και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Ρίξτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20cm.
- Ψήστε για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
- Μια μπάλα παγωτού βανίλιας πάει τέλεια.
Συνταγή από αντίστοιχη του Στέλιου Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-pie-with-cointreau/
3.2.2124