Σούπα Κουνουπίδι με Πάπρικα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • Φρέσκο τζίντζερ, 1 cm, τριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • Ένα μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από καυτερή και γλυκιά αν τη θέλετε πικάντικη)
  • 100 γρ. μακαρονάκι
  • Ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε να σοτάρετε για ένα λεπτό.
  3. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί μέχρι το μισό του όγκου του.
  4. Προσθέστε το ζωμό, την πάπρικα, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίξτε το κουνουπίδι, το τζίντζερ και το μαϊντανό.
  6. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.
  7. Τρία λεπτά πριν κλείσετε τη φωτιά ρίξτε τα ζυμαρικά.
  8. Όταν είναι έτοιμο κλείστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να μείνει για περίπου πέντε έως δέκα λεπτά.
  9. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά θα μαγειρευτούν πλήρως και θα μαλακώσουν.
  10. Σερβίρετε με ζεστό ψωμί και μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/cauliflower-soup-paprikash/