Σούπα Κουνουπίδι με Πάπρικα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- ¼ φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- Φρέσκο τζίντζερ, 1 cm, τριμμένο
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- Ένα μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από καυτερή και γλυκιά αν τη θέλετε πικάντικη)
- 100 γρ. μακαρονάκι
- Ελαιόλαδο
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε να σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί μέχρι το μισό του όγκου του.
- Προσθέστε το ζωμό, την πάπρικα, τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το κουνουπίδι, το τζίντζερ και το μαϊντανό.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.
- Τρία λεπτά πριν κλείσετε τη φωτιά ρίξτε τα ζυμαρικά.
- Όταν είναι έτοιμο κλείστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να μείνει για περίπου πέντε έως δέκα λεπτά.
- Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά θα μαγειρευτούν πλήρως και θα μαλακώσουν.
- Σερβίρετε με ζεστό ψωμί και μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/cauliflower-soup-paprikash/
3.2.2124