Λαζάνια από Κοτόπουλο με Φορμαέλα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για το Τρίμμα Ψωμιού
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο
  • ½ φλιτζάνι parmigiano Reggiano
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • ½ κ.γ. αλάτι
Για τις Ντομάτες
  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • Περίπου 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Για την Σάλτσα Μορνέ
  • 500 ml γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
  • ½ φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί φορμαέλα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Αλάτι (προσοχή, επειδή έχετε προσθέσει και τυρί)
  • Πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για το Κοτόπουλο
  • 4 μισά στήθη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι τυρί φορμαέλα
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Τρίμμα Ψωμιού
  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Για τις Ντομάτες
  1. Σε ένα τηγάνι βάλτε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες, τα φύλλα βασιλικού, τον ξερό βασιλικό, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Σοτάρετε για περίπου δύο λεπτά, βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
  5. Σε αυτό το σημείο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C
Για την Σάλτσα Μορνέ
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε το κορν φλάουρ και ανακατέψτεμέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά προσθέστε το αυγό και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  5. Προσθέστε το τυρί και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
Για τα στήθη Κοτόπουλου
  1. Κόψτε τα στήθη κατά μήκος σε ακόμα πιο λεπτά φιλέτα.
  2. Αλατοπιπερώστε τα.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια/υψηλή φωτιά από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε ένα πυρέξ 40cm X 20cm.
  2. Ρίξτε δύο κουταλιές από τη σάλτσα Μορνέ στον πάτο.
  3. Τοποθετήστε τέσσερα από τα φιλέτα από πάνω.
  4. Ρίξτε τις ντομάτες και πασπαλίστε με φορμαέλα.
  5. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα τέσσερα φιλέτα κοτόπουλο και ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα Μορνέ έτσι ώστε να τα καλύψει.
  6. Πασπαλίστε με τα ψίχουλα ψωμιού και βάλτε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα η επιφάνεια.
  7. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-lasagna-with-formaela-cheese/