Λαζάνια από Κοτόπουλο με Φορμαέλα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο
- ½ φλιτζάνι parmigiano Reggiano
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- Περίπου 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό
- ½ κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- 500 ml γάλα
- 30 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
- ½ φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
- ½ φλιτζάνι τυρί φορμαέλα, τριμμένη
- 1 αυγό
- Αλάτι (προσοχή, επειδή έχετε προσθέσει και τυρί)
- Πιπέρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 4 μισά στήθη
- Αλάτι και πιπέρι
- ½ φλιτζάνι τυρί φορμαέλα
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τα φύλλα βασιλικού, τον ξερό βασιλικό, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σοτάρετε για περίπου δύο λεπτά, βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
- Σε αυτό το σημείο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε το κορν φλάουρ και ανακατέψτεμέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά προσθέστε το αυγό και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Προσθέστε το τυρί και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
- Κόψτε τα στήθη κατά μήκος σε ακόμα πιο λεπτά φιλέτα.
- Αλατοπιπερώστε τα.
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια/υψηλή φωτιά από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πάρτε ένα πυρέξ 40cm X 20cm.
- Ρίξτε δύο κουταλιές από τη σάλτσα Μορνέ στον πάτο.
- Τοποθετήστε τέσσερα από τα φιλέτα από πάνω.
- Ρίξτε τις ντομάτες και πασπαλίστε με φορμαέλα.
- Σκεπάστε με τα υπόλοιπα τέσσερα φιλέτα κοτόπουλο και ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα Μορνέ έτσι ώστε να τα καλύψει.
- Πασπαλίστε με τα ψίχουλα ψωμιού και βάλτε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα η επιφάνεια.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-lasagna-with-formaela-cheese/
3.2.2124