Σούπερ Σοκολατένιο Κέικ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 80 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλ. πλήρες γάλα
  • 200 gr. σοκολάτα 60% κακάο λιωμένη, χλιαρή
Για τη Γκανάς
  • 200γρ. σοκολάτα 60% κακάο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ.
  3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Αφήστε στην άκρη.
  5. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Ρίξτε το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά για ένα λεπτό ή δύο.
  7. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το μισό από το αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
  8. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
  9. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε και πάλι.
  10. Ρίξτε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα.
  11. Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και ρίξτε το μίγμα.
  12. Ψήστε για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  13. Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη Γκανάς
  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  2. Ρίξτε τη στη σοκολάτα.
  3. Αφήστε να σταθεί για ένα λεπτό και στην συνέχεια ανακατέψτε έως ότου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
  4. Πάρτε το κέικ τοποθετήστε το σε μία σχάρα έχοντας από κάτω από το χαρτί ψησίματος και ρίξτε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ.
  5. Αφήστε τη γκανάς να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από τη Dorie Greenspan με πολλές αλλαγές
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/very-chocolate-cake/