Σούπερ Σοκολατένιο Κέικ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 80 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 φλ. πλήρες γάλα
- 200 gr. σοκολάτα 60% κακάο λιωμένη, χλιαρή
- 200γρ. σοκολάτα 60% κακάο
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
- Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ.
- Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αφήστε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά για ένα λεπτό ή δύο.
- Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε το μισό από το αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε και πάλι.
- Ρίξτε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε το ταψί και ρίξτε το μίγμα.
- Ψήστε για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Ρίξτε τη στη σοκολάτα.
- Αφήστε να σταθεί για ένα λεπτό και στην συνέχεια ανακατέψτε έως ότου η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
- Πάρτε το κέικ τοποθετήστε το σε μία σχάρα έχοντας από κάτω από το χαρτί ψησίματος και ρίξτε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ.
- Αφήστε τη γκανάς να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε.
Η αρχική συνταγή είναι από τη Dorie Greenspan με πολλές αλλαγές
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/very-chocolate-cake/
3.3.3070