Μαλακά Μουστοκούλουρα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κουλούρια
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 200γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. πετιμέζι
- 180 γρ. νερό
- 100 γρ. Φρέσκο γάλα πλήρες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γ. αμμωνία
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Στο μπολ του μίξερ σας ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ με το φτερό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την αμμωνία και τη μαγειρική σόδα.
- Ρίξτε το μίγμα της καννέλας στο μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το αλεύρι στο μίγμα και με το φτερό ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια αρκετά σφιχτή ζύμη που να συγκεντρώνεται γύρω από αυτό.
- Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με χαρτί ψησίματος.
- Φτιάξτε τα κουλουράκια σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε.
- Προτού τα βάλετε στο φούρνο καλύψτε τα από πάνω με άλλο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάει τα κουλούρια.
- Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο.
- Βγάλτε το ταψί από πάνω και αφήστε να κρυώσουν.
Συνταγή προσαρμογή από αντίστοιχη του Στέλιου Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/soft-grape-molasses-cookies/
3.2.2124