Σαλάτα Ταμπουλέ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Μέση Ανατολή
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 700 ml νερό
  • 1 μεγάλη ή δύο μικρές ντομάτες, σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμυδάκι ή δύο μικρά, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγούρι ή μισό μεγάλο, σε κύβους
  • Ένα μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ένα μάτσο φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
  • 5 ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη Σάλτσα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το πλιγούρι και το νερό σε δυνατή φωτιά.
  2. Βράστε για δύο λεπτά.
  3. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το να μείνει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να κρυώσει.
  4. Πρέπει να κρατάει αλλά να μην είναι σκληρό.
  5. Αν είναι σκληρό βάλτε το πάλι στη φωτιά και βράστε το για ένα λεπτό με ελάχιστο νερό.
  6. Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα λαχανικά, τη φέτα και τις ελιές.
  7. Μόλις το πλιγούρι έχει απορροφήσει το νερό, στραγγίστε το σε λεπτό κόσκινο.
  8. Βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το κύμινο, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  9. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  10. Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε ξανά.
  11. Τέλος, προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το κύμινο και ρίξτε το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
  12. Ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μισή έως μία ώρα, για να δώσουν τα λαχανικά τα αρώματά τους.
  13. Σερβίρετε με πίτα ή οποιαδήποτε άλλο είδος ψωμιού ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/greek-style-tabbouleh/