Παγωτό Βανίλια με Αμύγδαλα και Σάλτσα Καραμέλας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο, Παγωτό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για το Παγωτό Βανίλια
  • 1 κουτί 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι για να διατηρήθεί το παγωτό μαλακό
  • 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα, κομμένα στο multi σε κομματάκια
Για τη Σάλτσα Καραμέλας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Παγωτό Βανίλια
  1. Στο μίξερ σας χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
  2. Προσθέστε το ζαχαρούχο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε απαλά.
  3. Τοποθετήστε σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Για την Σάλτσα Καραμέλας
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Μην ανακατέψετε, απλά κουνήστε λίγο την κατσαρόλα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε να βράσει μέχρι να πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
  4. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά, λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
  6. Σερβίρετε μπάλες παγωτού με καραμέλα στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vanilla-almond-ice-cream-topped-with-caramel-sauce/