Μοσχάρι Παστιτσάδα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. μανιτάρια shiitake, κομμένα σε φέτες
  • 2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • ¼ φλ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλα
  • ¼ κ.γ. κάθε μπαχαρικό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 300 γρ. Χυλοπίτες ή χοντρό μακαρόνι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
  2. Αφαιρέστε και βάλτε το στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.
  4. Επιστρέψτε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, προσθέστε τα μπαχαρικά, τα βότανα και το κρασί και το ξίδι.
  5. Βράστε σε ψηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά.
  6. Αν χρησιμοποιείτε slow cooker, βάλτε τα πάντα εκεί και επιλέξτε το πρόγραμμα high και ψήστε για έξι ώρες.
  7. Εάν χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Θα έλεγα ότι δεν θα είναι λιγότερο από τρεις έως τέσσερις ώρες.
  9. Εάν χρησιμοποιείτε χύτρα, βάλτε τα πάντα εκεί βράστε, καλύψτε με το καπάκι και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σας.
  10. Ο συνολικός χρόνος σε χύτρα πρέπει να είναι περίπου 2 ώρες.
  11. Όταν ο χρόνος μαγειρέματος έχει τελειώσει και η σάλτσα είναι κάπως αραιή μπορείτε να τη δέσετε με 2 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  12. Σερβίρετε πάνω από τις χυλοπίτες.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/beef-pastitsada-from-corfu-island/