Κρητικός Ντάκος σε Τσίζκεικ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό, Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 2
Ingredients/ Συστατικά
Για δύο φόρμες με αποσπώμενα πλαινά με διάμετρο 10 cm
  • 60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, τριμμένο
  • 2 με 3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 200 γρ. Light τυρί κρέμα
  • 70 έως 100 gr. φέτα 12%, τριμμένη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη ανά δύο cheesecakes
  • ½ κ.γ. ρίγανη ανά cheesecake
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για να ρίξετε από πάνω
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαργαρίνη με το τρίμμα κριθαροκουλούρας.
  3. Μοιράστε το μείγμα στα δύο μικρά καλούπια και πιέστε το προς το κάτω μέρος του καλουπιού με τα δάχτυλά σας.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη φέτα, τη ρίγανη και το βασιλικό.
  5. Μοιράστε το μίγμα στα δύο cheesecake πάνω από το στρώμα κριθαροκουλούρας.
  6. Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί.
  7. Λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα τους, βγάλτε τα από το ψυγείο.
  8. Ξεφορμάρετε και προσθέστε στην κορυφή τους η ντομάτα.
  9. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ρίξτε ελαιόλαδο.
  10. Σερβίρετε ως ατομική σαλάτα ή πρώτο πιάτο.
Συμβουλές
  1. Δοκιμάστε προσθέτοντας 70 γρ. φέτα και αν το θέλετε πιο αλμυρό, προσθέστε λίγο περισσότερο.
  2. Αν θέλετε να είναι πραγματικά light χρησιμοποιείστε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και ρίξτε 2 κ.γ. ελαιόλαδο ανά cheesecake.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/savory-cheesecake-dakos-style/