Σαλάτα Μπρόκολο με Ελληνικό Γιαούρτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Σάλτσα
  • ½ φλ. μαγιονέζα 3% λιπαρά
  • ½ φλ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 3 κ.σ. άσπρο ξύδι από κρασί
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τη Σαλάτα
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • ¼ φλ. σταφίδες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 πιπέρι, κομμένο σε φέτες
  • 6 φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. τυρί γραβιέρα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη νύχτα.
Για τη Σαλάτα
  1. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά, τα φρούτα, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα.
  3. Βάλτε στο ψυγείο για μια ώρα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/broccoli-salad-with-greek-flair/