Μπράουνις με Κολοκύθι και Ταχίνι με Κακάο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 460 γρ. κολοκυθάκια
  • 85 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. καφέ espresso
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για τη Διακόσμηση
  • Ταχίνι με κακάο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Στο μπλέντερ σας ρίξτε το κολοκύθι, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, και τη βανίλια και λιώστε τα.
  3. Μεταφέρετε το μίγμα στο μίξερ και προσθέστε την ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, τον espresso, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι.
  4. Αναμίξτε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέσετε τις σταγόνες, και αναμείξτε.
  6. Βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψί 28 cm X 21 cm.
  7. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος χαρτί ψησίματος για να το καλύψει.
  8. Βουτυρώστε και αλευρώστε ξανά.
  9. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
  10. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή, ή με λίγα υγρά ψίχουλα.
  11. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  12. Πάρτε ένα βάζο ταχίνι με κακάο και απλώστε 5-6 κ.σ. στην κορυφή του brownie.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/brownies-with-zucchini-and-tahini-frosting/