Πιπερόταρτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 6
Ingredients/ Συστατικά
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι, αν θέλετε να το κάνετε λίγο καυτό μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι καγιέν ή τσίλι
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τις πιπεριές και βάλτε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  2. Χαράξτε τις κατά μήκος από τη μία πλευρά τους με ένα μαχαίρι.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  4. Τοποθετήστε τις στο φούρνο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε και αφήστε τις να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπωλ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
  7. Πάρτε ένα τετράγωνο βαθύ ταψί 18 εκ. X 18εκ.
  8. Βουτυρώστε καλά.
  9. Κόψτε όλες τις πιπεριές και ανοίξτε τις.
  10. Αφαιρέστε τους σπόρους τους.
  11. Πάρτε πέντε από αυτές και καλύψτε το κάτω μέρος και το μισό του ύψους των πλευρών του ταψιού χωρίς να αφήσετε κενά.
  12. Ρίξτε το μίγμα γιαουρτιού / τυριού και απλώστε το ομοιόμορφα.
  13. Από πάνω βάλτε τις υπόλοιπες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
  14. Ψήστε στον ίδιο φούρνο όπως και πριν για περίπου 30 λεπτά.
  15. Αφαιρέστε, αφήστε το να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/florina-pepper-tart/