Κοσκοσέλα Σαντορίνης
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τοματοχυμό είτε από τοματίνια Σαντορίνης είτε από κανονικές ντομάτες
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και τρίψτε τη στο χοντρό τρίφτη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε τη μελιτζάνα για 3 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέστε τον τοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και ζάχαρη και βράστε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της.
  4. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι.
  5. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά, ρίξτε το υπόλοιπο τυρί, λίγο μαιντανό, και σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
Notes/ Σημειώσεις
Στην αρχική συνταγή υπάρχουν περισσότερα αυγά αλλά λόγω χοληστερίνης τα μείωσα. Επίσης η κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι αγαπημένα μου μπαχαρικά και τα πρόσθεσα και αυτά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/koskosela-of-santorini/