1 λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, τριμμένη στον τρίφτη
2 αυγά
1 φλ. τοματοχυμό είτε από τοματίνια Σαντορίνης είτε από κανονικές ντομάτες
1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. κανέλα
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Instructions/ Εκτέλεση
Καθαρίστε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και τρίψτε τη στο χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρετε τη μελιτζάνα για 3 λεπτά περίπου.
Προσθέστε τον τοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και ζάχαρη και βράστε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πήξει η στραπατσάδα, χωρίς όμως να στεγνώσει, για περίπου 2-3 λεπτά.
Βγάλτε από τη φωτιά, ρίξτε το υπόλοιπο τυρί, λίγο μαιντανό, και σερβίρετε με ζεστό ψωμί.
Notes/ Σημειώσεις
Στην αρχική συνταγή υπάρχουν περισσότερα αυγά αλλά λόγω χοληστερίνης τα μείωσα. Επίσης η κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι αγαπημένα μου μπαχαρικά και τα πρόσθεσα και αυτά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/koskosela-of-santorini/