Καλαθάκια Κολοκυθιού με Ελιές
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Serves: 2
- 2 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 5 ελιές
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 100 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση.
- Κόψτε τους μίσχους από τις δύο πλευρές και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα τους αφήνοντας ένα εκατοστό από τη φλούδα.
- Τοποθετήστε τα με το σκαμμένο μέρος προς τα κάτω σε έναν ατμομάγειρα για περίπου 10 με 12 λεπτά.
- Βγάλτε από τον ατμομάγειρα και βάλτε τα αμέσως σε πολύ κρύο νερό για να σταματήσουν να βράζουν.
- Κόψτε τη σάρκα τους σε μικρούς κύβους και κόψτε και τις ελιές σε κομματάκια.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο.
- Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τη σάρκα των κολοκυθιών, τις ελιές και τα μυρωδικά, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία.
- Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τα 80 γρ. γραβιέρα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Πάρτε τα κολοκυθάκια και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε ένα από αυτά.
- Γεμίστε με το μείγμα και σκεπάστε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Ψήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ και ψήστε για δύο λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα στην κορυφή.
- Σερβίρονται ζεστά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-baskets-with-greek-olives/
3.3.3070