Καλαθάκια Κολοκυθιού με Ελιές
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Serves: 2
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 5 ελιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 100 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση.
  2. Κόψτε τους μίσχους από τις δύο πλευρές και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα τους αφήνοντας ένα εκατοστό από τη φλούδα.
  3. Τοποθετήστε τα με το σκαμμένο μέρος προς τα κάτω σε έναν ατμομάγειρα για περίπου 10 με 12 λεπτά.
  4. Βγάλτε από τον ατμομάγειρα και βάλτε τα αμέσως σε πολύ κρύο νερό για να σταματήσουν να βράζουν.
  5. Κόψτε τη σάρκα τους σε μικρούς κύβους και κόψτε και τις ελιές σε κομματάκια.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο.
  7. Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τη σάρκα των κολοκυθιών, τις ελιές και τα μυρωδικά, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  8. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια / υψηλή θερμοκρασία.
  9. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τα 80 γρ. γραβιέρα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  10. Πάρτε τα κολοκυθάκια και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε κάθε ένα από αυτά.
  11. Γεμίστε με το μείγμα και σκεπάστε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  12. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  13. Ψήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ και ψήστε για δύο λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα στην κορυφή.
  14. Σερβίρονται ζεστά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/zucchini-baskets-with-greek-olives/