Άλειμμα Ταχινιού με Σοκολάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό, σνακ
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 έως 60% κακάο
- 150 γρ. ταχίνι
- 40 γρ. σησαμέλαιο
- 70 γρ. μέλι
- 50 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη για όσους νηστεύουν)
- Λιώστε την σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ως εξής.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια στο γυάλινο μπολ και βάλτε τα για 30 δευτερόλεπτα.
- Αφαιρέστε και ανακατέψτε.
- Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτεε το ταχίνι με το σησαμέλαιο.
- Προσθέστε το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε και πάλι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά έτσι.
- Βάλτε σε ένα βαζάκι σε δροσερό μέρος.
- Έκανα δύο βάζα.
- Το ένα καταναλώθηκε σε μια εβδομάδα και το άλλο το κράτησα για να δω πόσο κρατάει.
- Αυτή είναι η τρίτη εβδομάδα και διατηρείται μια χαρά.
Συνταγή προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/choco-tahini-spread/
3.3.3070