Άλειμμα Ταχινιού με Σοκολάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό, σνακ
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50 έως 60% κακάο
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 40 γρ. σησαμέλαιο
  • 70 γρ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη για όσους νηστεύουν)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώστε την σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ως εξής.
  2. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο γυάλινο μπολ και βάλτε τα για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αφαιρέστε και ανακατέψτε.
  4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτεε το ταχίνι με το σησαμέλαιο.
  6. Προσθέστε το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε και πάλι να ενσωματωθούν.
  7. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά έτσι.
  8. Βάλτε σε ένα βαζάκι σε δροσερό μέρος.
  9. Έκανα δύο βάζα.
  10. Το ένα καταναλώθηκε σε μια εβδομάδα και το άλλο το κράτησα για να δω πόσο κρατάει.
  11. Αυτή είναι η τρίτη εβδομάδα και διατηρείται μια χαρά.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/choco-tahini-spread/