Σοκολατένιες Βάφλες Ελεύθερες Γλουτένης
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Ingredients/ Συστατικά
Για το Παγωτό Βανίλια
  • 1 κουτί 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι για να διατηρήθεί το παγωτό μαλακό
  • 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα, κομμένα στο multi σε κομματάκια
Για τη Σάλτσα Καραμέλας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τις Βάφλες
  • 2 φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • ⅓ φλ. κακάο
  • ¼ φλ. γάλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¾ κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 6 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή βούτυρο
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα σοκολάτας
  • 100 γρ. Σταγόνες σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Παγωτό Βανίλια
  1. Στο μίξερ σας χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
  2. Προσθέστε το ζαχαρούχο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε απαλά.
  3. Τοποθετήστε σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Για την Σάλτσα Καραμέλας
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Μην ανακατέψετε, απλά κουνήστε λίγο την κατσαρόλα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε να βράσει μέχρι να πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
  4. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά, λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
  6. Σερβίρετε μπάλες παγωτού με καραμέλα στην κορυφή.
Για τις Βάφλες
  1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ενσωματώνουμε.
  4. Μπορεί να υπάρξουν κάποια γρομπαλάκια μέσα στο μίγμα, είναι απολύτως εντάξει.
  5. Στο σημείο αυτό ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  6. Καλύψτε το μίγμα και αφήστε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου περίπου μισή ώρα.
  7. Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή σας και ρίξτε την αναγκαία ποσότητα για να γίνει μια ωραία, αφράτη βάφλα.
  8. Η δική μου βαφλιέρα πήρε ⅔ φλιτζανιού από το μίγμα.
  9. Σερβίρετε τις βάφλες με παγωτό και σάλτσα καραμέλας.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για τις βάφλες προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/gluten-free-chocolate-waffles/