Γιουβέτσι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
  • ⅔ φλ. κριθαράκι
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ⅔ φλ. νερό
  • Ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το κρέας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στη χύτρα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να ασπρίσει.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το χυμό ντομάτας, την μπύρα, αλάτι και πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
  4. Κλείστε το καπάκι και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  5. Στη δική μου χύτρα πήρε 1 ½ ώρα για να μαλακώσει το μοσχάρι.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  7. Πάρτε ένα βαθύ ταψί ή, αν έχετε, ένα πήλινο.
  8. Προσθέστε τα ⅔ φλιτζάνι κριθαράκι και από πάνω το κρέας με τους χυμούς του.
  9. Προσθέστε το νερό και ανακατεύουμε.
  10. Τοποθετήστε στο φούρνο για περίπου ½ μια ώρα ή μέχρι να δέσει το κριθαράκι.
  11. Μετά από 15 έως 20 λεπτά, ελέγξτε έξω αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό.
  12. Προσθέστε ¼ της κούπας και ελέγξτε και πάλι έως ότου γίνεται το κριθαράκι και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι χυμοί στην κατσαρόλα.
  13. Αφαιρέστε από το φούρνο αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/beef-with-orzo-casserole-giouvetsi/