Σούπα Μπρόκολου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σούπα
Serves: 4
- 500 γρ. μπρόκολο, χρησιμοποίησα κατεψυγμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτρια πατάτα
- 1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα των λαχανικών και για πάνω από την σούπα
- 100 γρ. τυρί κατσικίσιο, τριμμένο
- Κρουτόν για γαρνίρισμα
- Στο μούλτι κόψτε το κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα και τα καρότα σε μικρά κομματάκια.
- Ξεπαγώστε το μπρόκολο και το πλύνετέ το.
- Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Σωτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράστε για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε το μπρόκολο και συνεχίστε να βράζετε για άλλα 10-15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα πάντα στο μπλέντερ σας.
- Πολύ προσεκτικά ξεκινήστε την πολτοποίηση τους.
- Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε, βάζοντας από πάνω το τριμμένο τυρί και τα κρουτόν.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/broccoli-soup/
3.3.3070