Κεμπάπ με Πίτα
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 5
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. κιμά από βόειο κρέας
  • 250 gr. κιμά από χοιρινό
  • ⅓ φλ. τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρή ντομάτα, λιωμένη
  • Μια χούφτα μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 10 σουβλάκια
  • 10 πίτες
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού/Δυόσμου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα μέντα
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κάρι σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Πάρτε μια ποσότητα όσο ένα μικρό λεμόνι και πλάστε το σε μακρόστενο μπιφτέκι.
  3. Πάρτε ένα σουβλάκι και περάστε το κατά μήκος.
  4. Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου στην ψηλότερη θερμοκρασία.
  5. Βάλτε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο γκριλ αφήνοντας απόσταση 15 εκατοστών από αυτό.
  6. Ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.
  7. Βγάλτε τα αφήστε τα να ξεκουραστούν για πέντε λεπτά και σερβίρετε.
  8. Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού / Μέντας
  9. Αναμείξτε τα πάντα σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθούν και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρετε.
  10. Για τη Σάλτσα Ντομάτας.
  11. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά και βράστε.
  12. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  13. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη να ξεκουραστεί.
  14. Σερβίρετε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες με τις σάλτσες στο πλάι!
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/ground-meat-kebabs-with-pitas/