Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Κεφτεδάκια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¾ φλ. φρυγανιά
  • 2 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε λάδι σας αρέσει για το τηγάνισμα
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
  • 4 φλ. χυμό ντομάτας
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
  1. Προσθέστε τα πάντα σε μια κατσαρόλα και βράστε.
  2. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα.
Για τα Κεφτεδάκια
  1. Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε έως ότου ομογενοποιηθούν.
  2. Πάρτε μια ποσότητα ίση με ένα μικρό λάιμ και φτιάξτε ένα οβάλ κεφτεδάκι.
  3. Κάντε το ίδιο με τον υπόλοιπο κιμά.
  4. Πάρτε περίπου ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ή αλεύρι και αλευρώστε τα.
  5. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά και στη συνέχεια, τηγανίστε τα σε πολύ καυτό λάδι.
  6. Δεν χρειάζεται να τα τηγανίσετε εντελώς γιατί θα ψηθούν και στη σάλτσα.
  7. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ταμεταφέρετε στη σάλτσα.
  8. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15 έως 20 λεπτά και σερβίρετε πάνω από ρύζι, ζυμαρικά ή όπως έκανα πάνω από πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/spicy-meatballs-from-smyrna-soutzoukakia-smyrneika/