Τιραμισού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαφρύ ρούμι
- 12 σαβαγιάρ
- ½ φλ. κρύο εσπρέσο
- 4 κ.γ. κακάο
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ριξτε μέσα το ρούμι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
- Ρίξτε τη στο μίγμα τυριού και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί.
- Κόψτε στη μέση κατά μήκος τα σαβαγιάρ.
- Βρέξτε τα με τον καφέ εσπρέσο και τακτοποιήστε τα πρώτα 12 μισά, με τις κομμένες πλευρές επάνω, στο κάτω μέρος ενός τετράγωνου ταψιού.
- Απλώστε το μισό μίγμα από το τυρί κρέμα από πάνω τους.
- Κοσκινίστε 2 κ.γ. κακάο από πάνω.
- Τακτοποιήστε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ από πάνω και απλώστε το υπόλοιπο μίγμα τυριού.
- Κοσκινίστε το υπόλοιπο κακάο στην κορυφή.
- Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Συνταγή προσαρμογή από τη Betty Crocker
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tiramisu/
3.3.3070