Τούρτα Μέντα Σοκολάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 230 γρ. σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκομμένη
- 120 γρ. βούτυρο
- ¼ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας
- Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου σας και γεμίστε το με νερό μέχρι το μέσο.
- Σε ένα γυάλινο μπολ λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Βάλτε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος έως ότου αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι.
- Βάλτε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Στο μίγμα του αυγού διπλώστε απαλά τη σοκολάτα σε δύο δόσεις αναμιγνύοντας καλά μετά από κάθε μία.
- Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και διπλώστε απαλά και πάλι μέχρι την ενσωμάτωσή της.
- Προσθέστε το εκχύλισμα μέντας και ανακατέψτε να ενσωματωθεί.
- Σημείωση: Δεν είχα εκχύλισμα έτσι πρόσθεσα υγρή stevia με γεύση μέντα. Πρόσθεσα 14 σταγόνες.
- Πάρτε ένα μακρόστενο ταψί με διάσταση 24 cm X 11 cm.
- Βουτυρώστε καλά.
- Κόψτε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να καλύπτει το κάτω μέρος του ταψιού και να εξέχει πάνω από τις μακριές πλευρές.
- Βουτυρώστε ξανά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C.
- Βάλτε το ταψί με το μίγμα μέσα στο ταψί με το νερό και ψήστε για περίπου 25 λεπτά στο φούρνο.
- Είναι έτοιμο όταν το μίγμα δεν κουνιέται όταν κουνάτε το ταψί.
- Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
- Βγάλτε το γλυκό από το ταψί κρατώντας το από το χαρτί ψησίματος.
- Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Βγάλτε το από το ψυγείο, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος προσεκτικά.
- Κόψτε σε κομμάτια και πασπαλίστε με το κακάο.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε με φράουλες ή φύλλα μέντας.
Συνταγή προσαρμογή από τη Martha Stewart
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/peppermint-laced-chocolate-mousse-torte-and-giveaway/
3.3.3070