Καναπεδάκια με Καπνιστό Σολομό, Γαρίδες και Τυρί Κρέμα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τις Τηγανίτες (περίπου 24 μικρές τηγανίτες)
  • Αυτές μπορούν να γίνουν τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα.
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • ½ φλ. Κρεμ φρές
  • ¼ φλι. γάλα
  • 1 ½ κ.γ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Για το Τυρί Κρέμα
  • Αυτό μπορεί να γίνει μια μέρα πριν
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα
  • Πιπέρι
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Για τον Καπνιστό Σολομό
  • 1 φιλέτο καπνιστού σολομού
  • Μισό λάιμ ξεφλουδισμένο κομμένο σε φέτες, και κάθε φέτα σε 4 κομμάτια
  • Φρέσκο άνηθο για γαρνιτούρα
Για τις Γαρίδες
  • 10 μικρές γαρίδες
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ φλ. κρασί Μαρσάλα
  • ¼ κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε ¼ κ.γ. νερού
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τις Τηγανίτες
  1. Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα στεγνά υλικά.
  2. Προσθέστε το αυγό, το γάλα, την κρεμ φρες, το λάδι και το σχοινόπρασο και ανακατέψτε μέχρι τα πάντα να ενσωματωθούν.
  3. Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  4. Αν έχετε μεταλλικά καλούπια για μπισκότα με θέματα Χριστουγεννιάτικα βάλτε τα μέσα στο τηγάνι.
  5. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας από το μίγμα μέσα στο κάθε καλούπι και ψήστε τα όπως ακριβώς ψήνετε τις τηγανίτες περίπου 30 δευτερόλεπτα κάθε πλευρά.
  6. Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσουν και βάλτε τις στο ψυγείο.
Για το Τυρί Κρέμα
  1. Αναμείξτε τα πάντα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση των Καναπέ Σολομού
  1. Πάρτε 12 μικρές τηγανίτες και με το κορνέ βάλτε λίγο τυρί κρέμα.
  2. Κόψτε το φιλέτο σολομού σε 12 λωρίδες και προσθέστε ένα σε κάθε τηγανίτα.
  3. Διακοσμήστε στην κορυφή με ένα μικρό κομμάτι λάιμ και το φρέσκο άνηθο.
Για τα Καναπεδάκια με Γαρίδες
  1. Σε ένα τηγάνι ρίξτε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τις γαρίδες για ένα λεπτό, προσθέτοντας αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
  2. Ρίξτε το ¼ του φλυτζανιού κρασί Marsala και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
  3. Σ’αυτό το σημείο βγάλτε τις γαρίδες και είτε κρατήστε τις στο ψυγείο για αργότερα ή βάλτε τις στην άκρη και κρατήστε τις ζεστές μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο του κρασιού Marsala, ξύστε το τηγάνι και ρίξτε το κορν φλαουρ.
  5. Αφήστε το να βράσει για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πήξει.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά.
Συναρμολόγηση των Καναπέ Γαρίδας
  1. Πάρτε τις υπόλοιπες 12 τηγανίτες.
  2. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
  3. Βάλτε μία γαρίδα σε κάθε καναπεδάκι και ρίξτε από πάνω περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού από τη σάλτσα Marsala.
  4. Γαρνίρετε με μαϊντανό.
  5. Σημείωση: Η σάλτσα Marsala πρέπει να είναι ζεστή έτσι, είτε την ετοιμάζετε λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα τους ή τη φτιάχνετε από πριν και τη ζεσταίνετε εκείνη την ώρα προσθέτοντας ένα άλλο ¼ φλιτζάνι κρασί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/little-pancakes-with-cream-cheese-smoked-salmon-and-shrimps/