Τιραμισού χωρίς Αυγά, Γρήγορο και Εύκολο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Serves: 6-7
Ingredients/ Συστατικά
Για την κρέμα
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. σκόνη καφέ espresso
  • 2 κ.γ. νερό
  • 2 κ.σ. Kahlua
  • 6-7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 18 έως 20 σαβαγιάρ
  • ½ φλ. καφέ espresso
  • Σκόνη κακάο και τριμμένη σοκολάτα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προετοιμάστε τον espresso και αφήστε να κρυώσει τελείως.
  2. Πάρτε το τυρί κρέμα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε ώστε να είναι μαλακό.
  3. Στο μίξερ σας χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Ανακατέψτε τη σκόνη του εσπρέσο με 2 κ.γ. νερό να γίνει ένα παχύ καφέ υγρό.
  6. Ρίξτε το στην κρέμα μαζί με την Kahlua και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
  7. Ρίξτε την κρέμα στο τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά ίσα για να ενσωματωθούν.
  8. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή όλη νύχτα.
  9. Πάρτε 6 με 7 ποτήρια της σαμπάνιας.
  10. Τακτοποιήστε ένα ή δύο σαβαγιάρ στο κάτω μέρος τους αφού τα έχετε βουτήξει στον καφέ.
  11. Βάλτε περίπου τρεις γεμάτες κουταλιές από την κρέμα και και διακοσμήστε με τη σκόνη κακάο και τρίμμα σοκολάτας.
  12. Διακοσμήστε με ένα σαβαγιάρ κομμένο τη μέση, όπως στις εικόνες.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/eggless-easy-tiramisu/