Σούπα Καρότου με Γιαούρτι και Τζίντζερ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Κυρίως Πιάτο
Serves: 6
Ingredients/ Συστατικά
  • 750 γρ. καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 cm φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • 100 γρ. Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 100 γρ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάλτε τη σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διαφανή.
  3. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα απλά να γίνουν διαφανή.
  4. Η διαδικασία αυτή λέγεται ίδρωμα των λαχανικών και γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
  6. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) και πιπέρι και αφήστε να ιδρώσουν για μερικά λεπτά.
  7. Ρίξτε τα 3 φλιτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου και ανεβάστε τη θερμοκρασία ώστε να αρχίσει να βράζει.
  8. Όταν οι πρώτες φυσαλίδες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγοβράστε έως ότου τα καρότα να είναι μαγειρεμένα και μαλακά περίπου 30 λεπτά.
  9. Με το μπλέντερ χειρός πολτοποιήστε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπλέντερ.
  10. Προσθέστε το τζίντζερ και δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.
  11. Τώρα εξαρτάται από εσάς πόσο αραιή ή πηχτή θέλετε να είναι η σούπα.
  12. Με τα τρία Κύπελλα είναι πηχτή, αλλά αν τη θέλετε πιο αραιή μπορείτε να προσθέσετε από ½ έως 1 φλυτζάνι από τον υπόλοιπο ζωμό.
  13. Εάν προσθέτετε ζωμό βάλτε την κατσαρόλα ξανά στην εστία και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  14. Για να τη σερβίρουμε, ανακατέψτε απαλά σε ένα μπολ την κρέμα σαντιγί, το γιαούρτι και το μέλι και βάλτε από μία κουταλιά πάνω από κάθε σερβίρισμα.
  15. Μπορείτε να γαρνίρετε με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγο σχοινόπρασο.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/carrot-soup-with-greek-yogurt-and-ginger/