Παντζάρια Ψητά με Αρωματισμένη Μους Φέτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Serves: 4
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 βολβούς παντζαριού
Για την Μους Φέτας
  • 70 γρ. τυρί φέτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light ή κανονική
  • 1 έως 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλετε
  • 2 -3 κ.σ. μαϊντανό
  • 6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι (να είστε προσεκτικοί με το αλάτι, ξεκινήστε με μία πρέζα και αν δείτε ότι χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο βάλτε άλλη μία πρέζα, γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της)
Για τη Σάλτσα Μελιού
  • 90 γρ. μέλι
  • 40 γρ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Μπορείτε να κάνετε αυτό το ορεκτικό ακόμη και μία ημέρα πριν και να το ολοκληρώσετε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.
Για την Μους Φέτας
  1. Στο μπλέντερ σας προσθέστε όλα τα υλικά της μους και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία απαλή κρέμα.
  2. Μπορείτε να τη μοιράσετε είτε σε μικρά καλούπια ή μπορείτε να τη βάλετε σε ένα μπολ και στο ψυγείο.
Για τα Παντζάρια
  1. Πάρτε μια λαδόκολλα, βάλτε τα μέσα και σφραγίστε τη.
  2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε καρφώνοντας τα με ένα πιρούνι να είναι εύκολο.
  3. Βγάλτε τα από το φούρνο, ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα στην άκρη.
Για τη Σάλτσα Μελιού
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε το μέλι και το νερό και βάλτε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά ίσα να ενσωματωθούν.
  2. Σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία είναι όχι περισσότερο από 40° C αλλιώς το μέλι χάνει όλα τα θρεπτικά του στοιχεία και γίνεται μια κοινή γλυκαντική ουσία.
  3. Ολοκλήρωση
  4. Κόψτε τα παντζάρια σε φέτες και αλατοπιπερώστε.
  5. Βγάλτε το τυρί έξω από το ψυγείο και αν το έχετε σε καλούπια, ξεφορμάρετέ το, ή αν το έχετε σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ένα κουτάλι σχηματίστε μικρές μπάλες.
  6. Τοποθετήστε τα όλα σε μία πιατέλα και ρίξτε από πάνω το μέλι.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/roasted-beets-with-aromatized-feta-mousse/