Γαλακτομπούρεκο με Κορν Φλέικς
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 150 γρ. Κορν φλέικς (θρυμματισμένα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 800 ml φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή μία βανιλλίνη
- 40 γρ. Βούτυρο
- 90 γρ. Κορν φλέικς (το σπάτε χοντρά χοντρά με τα χέρια σας)
- ½ κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Προσθέστε τα κορν φλέικς και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το βούτυρο και αναμίξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Πάρτε ένα τετράγωνο ταψί 19 cm X 19 cm.
- Απλώστε το μίγμα κορν φλέικς να καλύψει το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού σε ύψος περίπου 5 cm.
- Βάλτε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το 700ml γάλα και 50 γρ. ζάχαρη και βάλτε σε μέτρια φωτιά.
- Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλλίνη.
- Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, πάρτε μερικές κουταλιές από αυτό και ρίξτε τις στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε.
- Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε το μίγμα στο μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μίγμα αυγού/σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάλτε πίσω στη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τη πάνω από τα κορν φλέικς.
- Απλώστε πάνω από την κρέμα χοντροκομμένα κορν φλέικς να τη σκεπάσουν πλήρως.
- Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο.
- Αναμίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και πασπαλίστε τις πάνω από τα κορν φλέικς.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα.
- Βγάλτε από το φούρνο.
- Αφήστε να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια.
- Τρώγεται το ίδιο καλά είτε ως έχει, ή ρίχνοντας λίγο μέλι και κανέλα στην κορυφή ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η συνταγή για τη βάση είναι προσαρμογή από το Easy Food Cookbook
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/galaktoboureko-crumble/
3.5.3251