Νηστίσιμη Τάρτα Σοκολάτας με Φράουλες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Βάση
  • 1¼ φλ. Νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ⅓ φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο, να έχει κρυώσει λίγο
  • ¼ φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα
Για τη Γέμιση
  • ½ κ.γ. σκόνη espresso
  • ¾ φλ. πολύ ζεστό νερό
  • 1 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 200γρ. Σοκολάτα υγείας, λιωμένη, να έχει κρυώσει λίγο
  • ⅔ φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅔ φλ. συν 1 κ.γ. λάδι καρύδας, λιωμένο, να έχει κρυώσει λίγο
  • Περίπου 10 φράουλες κομμένες σε φέτες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Για το Γαρνίρισμα
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. ζάχαρη Ντεμεράρα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Βάση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C .
  2. Στο μπλέντερ σας προσθέσετε την βρώμη, το αλεύρι ολικής άλεσης, το λάδι καρύδας, το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, το κακάο και την κανέλα και χτυπήστε μέχρι το μίγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.
  3. Πάρτε μια ταρτιέρα με διάμετρο 25 cm και ρίξτε το μείγμα.
  4. Πατήστε το ώστε να καλύψει το κάτω μέρος και τις πλευρές της ταρτιέρας.
  5. Ψήστε έως ότου η κρούστα πάρει ένα χρυσό χρώμα για 20 έως 25 περίπου λεπτά.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για τη Γέμιση
  1. Διαλύστε τη σκόνη espresso στο ζεστό νερό.
  2. Στο μπλέντερ προσθέσετε το κακάο και αφήστε να καθίσει 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και το αλάτι και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Πάρτε την ταρτιέρα με τη βάση και τακτοποιήστε τις φράουλες να καλύψουν όλη τη βάση.
  5. Ρίξτε τη γέμιση από πάνω και στρώστε.
  6. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το γαρνίρισμα.
Για το Γαρνίρισμα
  1. Βάλτε τις νιφάδες βρώμης και το 1 κ.γ. λάδι καρύδας σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρις ότου η ψηθεί η βρώμη, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη Ντεμεράρα ίσα να ανακατευτεί.
  4. Αφήστε το να κρυώσει.
  5. Πασπαλίστε το μείγμα βρώμης πάνω από την τάρτα.
  6. Τοποθετείστε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 1 ώρα.
  7. Κόψτε την τάρτα σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  8. Αφήστε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 – 20 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Το λάδι καρύδας μπορείτε να το βρείτε στο Θανόπουλο και σε καταστήματα με Ασιατικά τρόφιμα. Αν δε νηστεύετε το καλαμποκέλαιο μπορείτε να το βάλετε στη θέση του λαδιού καρύδας.
Συνταγή προσαρμογή απο το Bon Appetit.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/vegan-chocolate-tart-with-strawberries/