Ρευστά Κεκάκια Σοκολάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- Bούτυρο για το βουτύρωμα των φορμών
- 1 φλ. αλεύρι, συν περισσότερο για το πασπάλισμα των φορμών
- 142 γρ. σοκολάτας (χρησιμοποίησα κουβερτούρα 55% κακάο)
- ½ φλ. ανάλατο βούτυρο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
- Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και αλευρώνουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μίγμα σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνουμε.
- Αν θέλετε το εσωτερικό να είναι ρευστό ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
- Αν θέλετε να είναι κανόνικό κέικ ψήστε για 20 λεπτά.
- Τρέξτε το μαχαίρι γύρω γύρω γύρω από τις πλευρές των φορμών και αναποδογυρίστε τα επάνω σε πιάτα σερβιρίσματος.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/molten-chocolate-cake/
3.3.3070