Ρεβύθια με Σπανάκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 ml κρέμα καρύδας ή γάλα
  • 3 γλυκοπατάτες
  • Ένα ματσάκι φρέσκο μαιντανό
  • Ένα ματσάκι φρέσκο άνιθο
  • ¼ φλ. κονκασέ
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κουταλάκια του γλυκού ντοματομπελτέ
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. από κάθε ένα από τα ακόλουθα: πάπρικα, κύμινο, κάρδαμο, ήπια σκόνη τσίλι, κόλιανδρο τριμμένο τζίντζερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Από την προηγούμενη μέρα βάλτε τα ρεβύθια σε νερό να φουσκώσουν όλη νύχτα.
  2. Επόμενη μέρα
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  4. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 20 λεπτά.
  5. Κλείστε το φούρνο και αφήστε να μείνουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
  6. Στη slow cooker σας, προσθέστε όλα τα συστατικά και τις πατάτες εκτός από το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι και ξεκινήστε τη slow cooker.
  8. Πρέπει να ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία για έξι ώρες.
  9. Μισή ώρα πριν το τέλος ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
  10. Για εκείνους που δεν έχουν slow cooker, βάλτε τα πάντα σε μια κατσαρόλα εκτός από το αλάτι και το πιπέρι.
  11. Βάλτε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τα να μαγειρευτούν σιγά-σιγά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
  12. Ελέγξτε τα ανά μία ώρα για να δείτε αν είναι μαλακά.
  13. Μισή ώρα πριν το τέλος ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
  14. Συνοδέψτε τα ρεβύθια με γιαούρτι, ταιριάζουν τέλεια.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/slow-cooker-chickpeas-with-spinach/