Ρεβύθια με Σπανάκι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 400 γρ. ρεβίθια
- 250 γρ. σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 400 ml κρέμα καρύδας ή γάλα
- 3 γλυκοπατάτες
- Ένα ματσάκι φρέσκο μαιντανό
- Ένα ματσάκι φρέσκο άνιθο
- ¼ φλ. κονκασέ
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κουταλάκια του γλυκού ντοματομπελτέ
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. από κάθε ένα από τα ακόλουθα: πάπρικα, κύμινο, κάρδαμο, ήπια σκόνη τσίλι, κόλιανδρο τριμμένο τζίντζερ
- Αλάτι και πιπέρι
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
- Από την προηγούμενη μέρα βάλτε τα ρεβύθια σε νερό να φουσκώσουν όλη νύχτα.
- Επόμενη μέρα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
- Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ψήστε για 20 λεπτά.
- Κλείστε το φούρνο και αφήστε να μείνουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε λεπτές φέτες.
- Στη slow cooker σας, προσθέστε όλα τα συστατικά και τις πατάτες εκτός από το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι και ξεκινήστε τη slow cooker.
- Πρέπει να ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία για έξι ώρες.
- Μισή ώρα πριν το τέλος ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Για εκείνους που δεν έχουν slow cooker, βάλτε τα πάντα σε μια κατσαρόλα εκτός από το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάλτε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τα να μαγειρευτούν σιγά-σιγά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
- Ελέγξτε τα ανά μία ώρα για να δείτε αν είναι μαλακά.
- Μισή ώρα πριν το τέλος ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Συνοδέψτε τα ρεβύθια με γιαούρτι, ταιριάζουν τέλεια.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/slow-cooker-chickpeas-with-spinach/
3.3.3070