Σορμπέ Φράουλας με Μέλι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες
  • ⅔ φλ. νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ φλ. μέλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμoνιού
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν αρχίζει να βράσει μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε το στη φωτιά έως ότου λιώσει όλη η ζάχαρη.
  3. Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Σε ένα δυνατό μπλέντερ πολτοποιήστε τις φράουλες καλά μέχρι να έχετε έναν λείο πολτό.
  5. Στο μπλέντερ και δουλεύει ρίξτε το μέλι και το νερό/ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με αργή ταχύτητα.
  6. Σταματήστε το μπλέντερ.
  7. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τον πολτό μέσα από ένα κόσκινο για να φύγουν τα μικρά σποράκια.
  8. Εγώ δεν θέλω να χάσω ούτε ένα κουταλάκι από τις φράουλες και έτσι το άφησα όπως είναι.
  9. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα έως τρεις να κρυώσει.
  10. Βάλτε το στην παγωτομηχανή και ξεκινήστε το μηχάνημα.
  11. Μετά από 30 έως 35 λεπτά το σορμπέ είναι έτοιμο να πάει στη κατάψυξη.
  12. Καταψύξτε όλη τη νύχτα και καταναλώστε το την επόμενη μέρα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/strawberry-sorbet-with-honey/