Γαλατόπιτα με Μαστίχα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεπτό χωρίς πρόβλημα)
  • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 γρ. μαστίχα σε σκόνη ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ¼ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 2 βανιλλίνες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, τη μισή από την ζάχαρη και τη μαστίχα ή το εκχύλισμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το υπόλοιπο μισό από τη ζάχαρη και το βούτυρο και φέρτε σε βρασμό.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε ζωηρά να ενσωματωθούν.
  5. Όταν το μίγμα πήξει, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα αυγών/ζάχαρης και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Πάρτε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30 cm X 21 cm. και βουτυρώστε το πολύ καλά.
  7. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 40-45 λεπτά.
  8. Βγάλτε το από το φούρνο, χαλαρώστε τις πλευρές και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.
  9. Κόψτε τετράγωνα κομμάτια, ρίξτε λίγο μέλι και κανέλα και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/galatopita-with-mastic-mastic-milk-pie/