Μους Φέτας με Σάλτσα από Γλυκά Ντοματίνια Σαντορίνης
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 8 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- ½ κ.γ. ξερό δυόσμο
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- Πιπέρι
- 500 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 κ.γ. ανάμεικτα κόκκινο και πράσινο πιπέρι
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία αλοιφή.
- Μεταφέρετε σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 15 cm και τοποθετήστε τη στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 2 ώρες.
- Σε μία κατσαρόλα νερό που βράζει τοποθετήστε τα ντοματάκια για ένα λεπτό.
- Βγάλτε τα έξω, βάλτε τα σε παγωμένο νερό με παγάκια για ένα λεπτό και μετά αφαιρέστε προσεκτικά τη φλούδα τους χωρίς να καταστρέψετε το σχήμα τους.
- Βάλτε τα στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, το πιπέρι και τους γλυκάνισους και φέρτε σε βρασμό.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα ή μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από την αρχική.
- Προσθέστε τα ντοματίνια πολύ προσεκτικά και φέρτε σε βρασμό.
- Οι ντομάτες θα βγάλουν χυμούς και μέσω του βρασμού αυτοί θα εξατμιστούν.
- Βράστε για μερικά λεπτά ή μέχρι τα περισσότερα υγρά να απορροφηθούν.
- Αφαιρέστε, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετείστε στο ψυγείο.
- Αφήστε τα για μια ώρα και στη συνέχεια βγάλτε το τυρί από το καλούπι και τοποθετήστε τα ντοματίνια στην κορυφή.
- Σερβίρετε με κριτσίνια, πίτες ή ζεστό ψωμί.
Συνταγή για τη γλυκιά σάλτσα εμπνευσμένη από αντίστοιχη του Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-cheese-mousse-with-sweet-cherry-tomatoes-confit/
3.3.3070