Μους Φέτας με Σάλτσα από Γλυκά Ντοματίνια Σαντορίνης
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μους Φέτας
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 8 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • ½ κ.γ. ξερό δυόσμο
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • Πιπέρι
Για το Ντοματάκι Κονφί
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα κόκκινο και πράσινο πιπέρι
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Μους Φέτας
  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία αλοιφή.
  2. Μεταφέρετε σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 15 cm και τοποθετήστε τη στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 2 ώρες.
Για το Ντοματάκι Κονφί
  1. Σε μία κατσαρόλα νερό που βράζει τοποθετήστε τα ντοματάκια για ένα λεπτό.
  2. Βγάλτε τα έξω, βάλτε τα σε παγωμένο νερό με παγάκια για ένα λεπτό και μετά αφαιρέστε προσεκτικά τη φλούδα τους χωρίς να καταστρέψετε το σχήμα τους.
  3. Βάλτε τα στην άκρη.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, το πιπέρι και τους γλυκάνισους και φέρτε σε βρασμό.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα ή μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από την αρχική.
  6. Προσθέστε τα ντοματίνια πολύ προσεκτικά και φέρτε σε βρασμό.
  7. Οι ντομάτες θα βγάλουν χυμούς και μέσω του βρασμού αυτοί θα εξατμιστούν.
  8. Βράστε για μερικά λεπτά ή μέχρι τα περισσότερα υγρά να απορροφηθούν.
  9. Αφαιρέστε, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετείστε στο ψυγείο.
  10. Αφήστε τα για μια ώρα και στη συνέχεια βγάλτε το τυρί από το καλούπι και τοποθετήστε τα ντοματίνια στην κορυφή.
  11. Σερβίρετε με κριτσίνια, πίτες ή ζεστό ψωμί.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για τη γλυκιά σάλτσα εμπνευσμένη από αντίστοιχη του Παρλιάρου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/feta-cheese-mousse-with-sweet-cherry-tomatoes-confit/