Φιλέτο Κοτόπουλο με Λαχανικά και Μετσοβόνε
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
- 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές, μια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. τυρί μετσοβόνε ή οποιοδήποτε άλλο καπνιστό τυρί, τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Καρύκευμα Taco
- Ψητά σπαράγγια για συνοδευτικό
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Σε ένα ταψί βάλτε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και σε ένα άλλο ταψί σκόρπιστε τα μανιτάρια.
- Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Ψήστε σε παρτίδες, έως ότου μλακώσουν περίπου 20 λεπτά.
- Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου κατά μήκος στα δύο.
- Βάλτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το καρύκευμα taco.
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέστε τα στήθη σε παρτίδες και σωτάρετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου το ένα κοντά στο άλλο.
- Βάλτε από πάνω τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί από πάνω.
- Ψήστε στον ίδιο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
- Αφαιρέστε, αφήστε για πέντε λεπτά και σερβίρετε.
- Εγώ το συνόδευσα με ψητά σπαράγγια, αλλά μπορείτε να κάνετε τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/metsovone-cheese-smothered-chicken-with-vegetables/
3.3.3070