Φιλέτο Κοτόπουλο με Λαχανικά και Μετσοβόνε
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές, μια κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. τυρί μετσοβόνε ή οποιοδήποτε άλλο καπνιστό τυρί, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Καρύκευμα Taco
  • Ψητά σπαράγγια για συνοδευτικό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε ένα ταψί βάλτε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και σε ένα άλλο ταψί σκόρπιστε τα μανιτάρια.
  3. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  4. Ψήστε σε παρτίδες, έως ότου μλακώσουν περίπου 20 λεπτά.
  5. Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου κατά μήκος στα δύο.
  6. Βάλτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το καρύκευμα taco.
  7. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέστε τα στήθη σε παρτίδες και σωτάρετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  8. Σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου το ένα κοντά στο άλλο.
  9. Βάλτε από πάνω τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  10. Προσθέστε το τριμμένο τυρί από πάνω.
  11. Ψήστε στον ίδιο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα
  12. Αφαιρέστε, αφήστε για πέντε λεπτά και σερβίρετε.
  13. Εγώ το συνόδευσα με ψητά σπαράγγια, αλλά μπορείτε να κάνετε τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/metsovone-cheese-smothered-chicken-with-vegetables/